söndag 12 augusti 2018

Livet just nu & flytt till Göteborg

Nästan ett år sedan jag skrev något här. Jag tappade motivationen till att blogga och då var det ju lika bra att ta en paus. Men nu är jag tillbaka, med spännande saker att dela med mig av. Under det gångna året har jag studerat inredningsdesign och testat på att bo i egen lägenhet. Jag har lärt mig otroligt mycket nytt, men jag har ändå hela tiden känt att utbildningen inte varit helt rätt för mig. Utbildningen är toppen och jag kommer absolut ha nytta av allt jag fått lära mig, det märker jag ju redan. Men tankarna har alltid flugit iväg till mode, kläder och allt inom den branschen. Så min plan redan förra hösten var att jag denna vår skulle söka en andra gång till Modedesignlinjen vid Textilhögskolan i Borås.

Kring julen gjorde jag lite research på olika skolor i Sverige med mode- och sömnadslinjer, för att se om jag skulle hitta ännu någon utbildning jag ville söka till. Jag hade under hösten funnit ett intresse för hattar och huvudbonader och jag hade hört att det fanns en modistutbildning vid Tillskärarakademin i Göteborg. Men jag hade ju aldrig gjort en hatt, så jag tog kontakt med min förra lärare som jag visste att var utbildad till modist och frågade om hon kunde ha en liten snabbkurs åt mig. Så efter julen träffades vi några gånger och hon hjälpte mig dra min första hatt. Det var jätteroligt och det var egentligen det som fick mig att faktiskt söka till modistutbildningen. Så i våras sökte jag till två utbildningar i Sverige, med mer hopp om att jag skulle komma in till Borås. Men så blev det inte. Jag blev lite besviken att jag inte ens blev antagen till urvalsprovet och det fick också mig att tvivla på chansen att komma in till modist.

I maj flög jag och David till Göteborg för att jag skulle på urvalsprov till modist. Under en hel dag var jag vid Tillskärarakademin och gjorde urvalsprov och var på personligt samtal. Under tiden strosade David omkring på stan och besökte skolan som han sökt utbyte till. Göteborg kändes som en jättemysig stad och vi blev båda taggade på att flytta dit och studera. Och så blir det nu. Om fem dagar flyttar vi till Göteborg. David för att göra ett utbytesår vid högskolan för scen och musik och jag för att studera till modist, hattmakare.

Under det senaste året har jag och David funderat på att förlova oss och när vi fick veta att vi båda kommit in till skolorna i Göteborg blev det aktuellt på riktigt. Så i juni beslutade vi oss för att åka och titta på ringar. Vi beställde dem och den 23 juni förlovade vi oss. Och vi har faktiskt bokat vigsel till slutet av september. Helt otroligt att vi ska gifta oss snart, jag kan inte riktigt förstå det. Det är både fantastiskt roligt och lite skrämmande. Vissa kanske tycker det är onödigt att ha så bråttom, men vi vill vara gifta om vi ändå ska bo med varandra.

Förra veckan var jag med mamma och min lillasyster till Helsingfors. Då köpte vi tyg till min brudklänning som jag ska sy själv. Nu har ni lite koll på vad som är på gång i mitt och Davids liv. Jag har tänkt fortsätta blogga i Göteborg, så jag hoppas ni vill följa med min blogg.

Här kommer några bilder som min vän Alexandra fotograferat av mig. Trevlig kväll!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar