måndag 27 april 2015

Rosa rosor & glitternaglar.

Hejsan hoppsan! Det börjar bli ett tag sen jag uppdaterade bloggen. Har haft ganska mycket med skolan den senaste veckan, så jag har inte riktigt haft tid. Men nu är jag här igen.

Idag bjuder jag på en Nail art tutorial. Det har gått en evighet sen jag senast målade mönster på naglarna, men idag tyckte jag det var dags. Jag kan sitta i timmar och lacka naglarna. Det är en sorts terapi för mig. Bara sitta där och måla och inte tänka på nåt annat.

Nail art är något jag hållit på med i flera år. Jag tror jag började någon gång i femman och då målade jag ju inte alls så avancerat som jag gör idag. På den tiden var det inte ännu så populärt som det är idag. Nuförtiden kan man se nagelkonst överallt. Nail art är prcis som namnet små konstverk som man bär med sig. Du kan måla precis vad som helst på naglarna, det är bara fantasin som sätter gränserna.

Här kommer instruktioner på mina rosnaglar. Hoppas ni gillar det.

1. Börja med att lacka naglarna med ett så kallat base coat eller underlack som det kallas på svenska. Underlacket är till för att skydda nageln från t.ex missfärgning. Här använder jag mig av ett lack från O.P.I. som är både över- och underlack i ett. 
2. Lacka naglarna med valfri färg. Här har jag använt ett vitt nagellack från O.P.I. Jag lackade två varv med den vita för att få en mera täckande yta. Här valde jag att måla ringfingret rosa. Låt torka!
3. När jag målar detaljer och mönster på naglarna använder jag mig av vanlig hederlig akrylfärg, som jag späder ut med vatten. Detta gör jag för att det inte ska bli så tjockt på nageln.
4. Börja med att blanda till en mörkrosa färg och späd ut den med vatten, så den får en mjölkliknande konsistens. Måla sedan stora runda cirklar på naglarna, som sedan ska bli till stora rosor. Jag använder mig av en pytteliten vattenfärgspensel. De små ovala figurerna ska föreställa rosenknoppar.
5. Till rosorna behövs ännu en ljusare rosa och lite vit färg. Späd ut färgerna med vatten.
6. Blanda även några gröna nyanser till bladen och späd ut med vatten.
7.  Måla gröna blad och variera mellan de gröna färgerna för att få mera liv.
8. Måla ljusrosa bågar på de mörkrosa cirklarna för att bilda rosornas blomblad.
9. Måla sedan smala vita bågar ovanpå de ljusrosa för att ge mera liv.
10. Lacka ringfingret med ett glitternagellack. Jag har använt mig av ett rosaglitterlack från Essie.
11. Lacka sedan ovanpå rosnaglarana med ett så kallat top coat, eller överlack som det kallas på svenska. Överlacket är till för att ge naglarna en fin slutfinish. Jag har använt mig av ett matt överlack från Gosh. LÅT TORKA!
Detta är slutresultatet. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar