måndag 5 december 2016

Pepparkakstryffel

Ikväll provade jag att göra Pepparkakstryffel. Blev lika gott som det låter och var hur enkelt som helst att göra. Tänkte dela med mig av receptet. Perfekt för den som gillar pepparkakor och krämiga tryfflar. Bon appetit!


Pepparkakstryffel  (ca 20 st)

175 g laktosfri Philadelphia
Pepparkakor efter behag
150 g mörk choklad 
Vit choklad eller strössel till dekoration

Gör så här:
Börja med att köra pepparkakorna i en mixer, så att de blir till små smulor. Ta pepparkakor efter behag, beroende på hur stark smak du vill ha och hur formbar massan blir. Blanda sedan Philadelphiaosten och pepparkakssmulorna till en slät massa. Rulla massan till små bollar och ställ på ett fat. Ställ in i frysen i ca 30 min. Smält mörk choklad i vattenbad. Ta ut bollarna ur frysen och stick tandpetare i dem för att ha något att hålla i när du doppar dem i chokladen. Täck hela bollarna med choklad och ställ tillbaka på fatet. Ta bort tandpetarna genom att snurra och dra ut dem (kan vara lättare om du ställer in bollarna i kylskåpet en stund). Smält eventuellt vit choklad och ringla över tryfflarna eller häll på strössel så länge chokladen är smält. Ställ in i kylskåpet en stund. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar