onsdag 11 januari 2017

Marimekko naglar

Här kommer instruktioner på hur man gör snygga naglar med mönstret Unikko av Marimekko. Superenkelt och snyggt på samma gång. Dessutom är det inne med grafiska mönster på naglarna nu till våren.

Här är en bild på slutresultatet. 

Jag använde tre olika nagellack till mönstret. Ett ljusorange, mörkrosa och svart.

Använde även en bit aluminiumfolie som palett att lägga färgen på.

Och sist men inte minst en "dotting tool" som är som en penna med två kulor i ändorna. Men om man inte har en sådan kan man använda en hårnål som man rätat ut. 

Börja med att måla dina naglar med ett underlack för att skydda den naturliga nageln. Måla sedan två varv med ett vitt nagellack och låt torka.

Placera lite rosa färg på biten av aluminiumfolie och använd den att doppa pennan i. Om det börjar komma trådar av nagellack när du doppat pennan betyder det att färgen håller på att torka. Då är det dags att droppa en ny droppe på paletten. 

Börja med att måla fyra hjärtan i en ring så att det ser ut som en blomma. Blommorna kan även försvinna ut i kanterna, så att man inte ser hela. Upprepa några gånger för att fylla nageln.

Gör sedan ovaler med orange färg i mitten av blommorna.

Sätt sedan en svart prick i mitten av blommorrna. måla sedan små svarta stjälkar. Låt torka. Måla sedan ett varv med ett överlack. Detta ger ett fint slutresultat och gör att nagellacket håller längre. Jag valde ett matt överlack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar