lördag 1 oktober 2016

Nagellackstrender hösten 2016

När jag gick i årskurs fem fann jag mitt intresse för nagellack och speciellt för nail art. Det var då jag började måla små konstverk på naglarna. Det hela började med enkla blommor, som idag utvecklats till avancerade mönster. Ett intresse som blivit större med åren. Även om jag inte gör mönster så ofta nuförtiden, älskar jag allt som har med nagellack att göra. 

Likadant som det finns trender inom mode finns det också inom naglar och nagellack. I det här inlägget tänkte jag ta upp nagellackstrenderna hösten 2016. 

Nagellackstrender hösten 2016

- Korta naglar. I många år har det vart modernt med långa, spetsiga naglar, men i höst satsar vi på korta naglar med naturlig form.

- Fransk maikyr i ny tappning. Fransk manikyr behöver inte betyda rosa nagel med en vit kant längs nageltippen. Varför inte pröva dig på en ny variant t.ex. sneda linjer, linjer längs nagelns kant eller en matt nagel med glansig tipp. Låt fantasin flöda, det finns inga rätt eller fel.

- Svart, Rött & Beige. Detta är färger värda att satsa på i höst.

- Blått. Blåa naglar är även något att satsa på i höst. Blått är dock en färg som kan göra din nagel gul om du inte använder underlack. Underlack är verkligen något jag rekommenderar att man köper. Det både skyddar och stärker den naturliga nageln.

- Matt nagellack. Matta nagellack finns både med färg i, vilket betyder att färgen blir matt när den torkar. Sedan finns det också som överlack eller "top coat" som det ofta står på flaskorna. Det innebär att nagellacket är färglöst och kan användas ovanpå vilket färgat nagellack som helst. Då behöver du inte skaffa en massa nya lack, utan kan göra de nagellack som du redan äger matta. Superenkelt!

- Metallicnagellack. Som kontrast till det matta är även metallic en stor trend i höst.

- Mörka toner. Med hösten kommer även de mörka färgerna, vilket är en återkommande trend genom åren. Det får gärna vara mörka färger i lila, svart och grått.

- Neutrala färger. För dig som inte vill använda starka färger på naglarna är detta något att satsa på. Neutrala färger eller hudfärgade lack som beige i olika nyanser. Och varför inte sätta ett matt lack ovanpå.

- Utstickande färgkombinationer & mönster. Våga sticka ut med roliga färgkombinationer och mönster i höst. Varför inte orange, blått och rosa ihop.

- Röda naglar. Blodrött och vinrött är helt rätt den här säsongen. 

Matta naglar. Bilder från Pinterest.

Fransk manikyr i ny tappnng. Bilder från Pinterest.

Höstkollektionen 2016 av märket Essie. Bildkälla här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar